keskiviikko 17. elokuuta 2016

Ensimmäinen koulupäivä rehtorin silmin





Tänään se vihdoin alkoi. Finnish PopUp School ja Finland House avasivat ovensa oppilaille, joita oli tänään paikalla viitisentoista. Lapset puhuivat portugalia ja me opettajat suomea ja englantia. Etenimme kuitenkin sujuvasti suunnitelmiemme mukaan. Aloitimme tutustumisleikeillä ja opettelimme toistemme nimet. Pää - olkapää - peppu - polvet jne. -laulu oli lapsille tuttu, joten lauloimme sitä suomeksi, englanniksi ja portugaliksi. Bumbum oli muuten portugaliksi peppu tai sitten oppilaat osasivat meitä hienosti huijata...

Lapset ompelivat itselleen koulun akreditointipussukat ja sitten olikin jo vuorossa odotettu koululounas. Pastaa ja tomaattikastiketta, kalaa ja manteliriisiä sekä salaattia, juomaksi valikoima trooppisia mehuja. Nam. Useampi oppilas haki lisää pari- kolme kertaa. Lisäksi saimme yllätysjätskit juuri taidesession aluksi. Hannah - opettaja (artist e professore) veti lapsille taidepajan, jossa oma nimi lähti elämään paperilla. Koulupäivän päätteeksi saimme yllätysvieraaksi joulupukin, joka jakoi oppilaille pinssit.

Salla esitteli suomalaista koulua, opetussuunnitelmaa ja PopUp Schoolin asiaa Suomi - talon päälavalla. Tytti oli mukana vastaamassa yleisön kysymyksiin, jotka koskivat erityisopetusta. Laura, Annette ja Petri vetivät sillä aikaa suvereenisti koulutyötä. Tiina oli aivan loistava kouluavustaja ja Makke toimi olosuhdeammattilaisena hankkien meille muun muassa kylmää vettä ja cokista. Harri hääräsi kameran ja videon kanssa eri puolilla taloa ja vastaili kysymyksiin. Myös paikallinen Rio TV kävi meitä kuvaamassa.

Suomi - talo on upea suojelukohdestatusta nauttiva rakennus, joka on varsin edustava. Äänentoisto on vaikea toteuttaa hyvin, sillä kivitalossa todella kaikuu. Suurin haaste on kuitenkin kuumuus  - täällä ei ole ilmastointia ja ulkona on lämmintä 30 astetta. Onneksi huomiseksi on varattuna uusi edustuspaita - tällä pystyy juuri ja juuri matkaamaan takaisin asunnolle.

Kiva ja onnistunut päivä - huomenna olemme jo ammattilaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti