maanantai 15. elokuuta 2016

Rehtorimme Salla kertoo

Bom dia!
Täällä sitä nyt sitten muiden tiimimme jäsenien kanssa ollaan, Rio de Janeirossa. Perjantai-iltana alkanut matka Münchenin ja Sao Paolon kautta lentäen vei aikaa vuorokauden, mutta matka meni yllättävän hyvin. Lufthansan palvelu oli ensiluokkaista ja paikallinen Latam - lentoyhtiökin toi meidät lopulta mukavasti perille. Aiheutamme melko tavalla huomiota Team Finland -asuillamme ja urheilijoiksihan meitä luultiin, olimme sitten leikisti sekasoutujoukkue.
Määränpäässä odotti olympiaturisteja ja paikallisia kuhiseva kaupunki, joka kylpi auringossa ja 25 asteen lämmössä. Hurjapäisen taksimatkan jälkeen saavuimme Cobacabanalla sijaitsevaan asuntoomme. Pikaisen virkistäytymisen jälkeen suuntasimme Rioon tutustumaan. Poseerasimme olympiarenkaiden edessä muiden turistien tapaan, kävimme katsomassa virallista kisakauppaa ja lähdimme metrolla kohti Kristus -patsasta. "Sold out today" kerrottiin meille, joten tänään on uusi yritys.
Osa porukasta suuntaa katsomaan golfia ja minulla oli suunnitelmissa purjehduksen seuraaminen - valitettavasti sinnekään ei lippuja saatu. Huomenna pääsen katsotaan Maracanan olympiastadionille Oskari Mörön aitomista 400 metrillä - se tulee olemaan hieno kokemus.
Koulumme Suomi - talossa alkaa sitten keskiviikkona, joten sitä odotellessa ja jännitystä kasvattaessa ehdimme nähdä ja kokea vielä monenlaista. Koulumme ilmoittautumislinkki piti sulkea, kun sinne oli tulossa aivan liikaa oppilaita - hienoa, että Finnish PopUp School kiinnostaa.
Olympiakaupunki Rion elämä vaikuttaa hektiseltä ja energiseltä, musiikki soi ja porukka tanssii kaduilla. Turvalliselta tuntui liikkua ainakin porukalla ja paikalliset opastivat kohteliaasti. Poliiseja ja kansalliskaartiakin näkyy joka puolella. Pidämme siis toisistamme huolta ja meistäkin tunnutaan pitävän huolta.
Kello on täällä vaille viisi aamulla, olen aikaeron vuoksi kukkunut ylhäällä jo pari tuntia. Muut vielä nukkuvat. Toivottavasti en sitten iltapäivällä ole ihan kokonaan poissa pelistä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti