lauantai 20. elokuuta 2016

Rehtori: Ajatuksia viimeisestä koulupäivästä




Kolmas koulupäivämme valkeni Riossa jälleen aurinkoisena ja kuuman hiostavana, kuten tähän ilmastoon kuuluu (vaikka talvea täällä eletäänkin). Aloitimme koulupäivän juhlavasti marssimalla olympialipun kanssa koulumme vieressä kulkevan olympiabulevardin aukiolle. Pysähdyimme lasten kanssa olympiatulen äärelle hetkeksi ja palasimme kouluun, jossa luettiin pienoisolympialaistemme vala. Media seurasi kiihkeästi meitä, paikalla oli niin television kuin lehdistönkin toimittajia.

Pienoisolympialaistemme lajeina olivat tulitikun heitto, tarkkuusheitto, sokkokävely paria ohjaten, sokkokoodaus ja lakanalentis. Lisäksi kisattiin sukkulaviestissä. Kolmipäiväinen PopUp Schoolimme päättyi juhlavasti Finland Housen päälavalle, jossa lapset esittivät yleisölle laululeikin. Näytimme myös yhden oppilaan koostamaa videon lasten ajatuksista siitä, mikä koulussamme on ollut kaikkein mukavinta. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi lapsille todistukset ja itse joulupukki tonttulakit. CNN teki tästä hetkestä lähetystä maailmalle.

Illalla palasimme vielä kerran Finland Houseen. Ensimmäistä kertaa viikon aikana puimme päälle juhlavampaa - sinivalkoiset ja kaikkensa antaneet Team Finland vaatteet jätimme asunnolle. Olimme saaneet kutsun Mira Potkosen mitalijuhliin. Metron sijaan ajoimme taksilla keskustaan Cobacabanan asunnoltamme. Meitä odotti perillä rennot ja urheilulliset juhlat, joissa oli sopivasti puheita, hyvää naposteltavaa ja tietenkin upea sinivalkoinen Suomi -kakku. Nyrkkeilyn pronssimitalisti Mira Potkonen on eilisen lyhyen juttelutuokion perusteella sisukas ja lämminhenkinen urheilija. Vasen poski oli selkeästi ottanut osumaa. Raju mustelma näkyi taitavasti tehdyn meikin alta. Kova laji, varsinkin naiselle. Tapasimme myös lukuisia muita urheilijoita, joita pääsimme jututtamaan sekä tietenkin poseeraamaan yhteiskuviin. Eestinkallion koulun oppilailta saimme nimittäin haasteen ottaa niin monta urheilijakuvaa kuin mahdollista... Iltamme kruunautui tasavallan presidentin Sauli Niinistön tapaamiseen - saimme kiitokset hyvästä työstä.


Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Oskari Mörö kanssamme kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti