lauantai 20. elokuuta 2016

Rehtori: Toisen koulupäivän jälkeen




Suvaitsevaisuusteeman myötä jatkoimme tänään PopUp Schoolia Riossa. Lapsia oli tänään paikalla enemmän kuin eilen ja osa heistä tuli  Favelasta paikallisen kouluprojektin kautta. Kaikki koulumme lapset olivat iloisia ja aktiviisia, jotkut heistä ehkä liiankin kanssa...

Koulussamme vierailivat tänään myös eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala ja varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti. He yhtyivät mukavasti pää-olkapää -leikkiimme. Oppilailla oli ohjelmassa pistetyöskentelyä ja aihealueina mm. pantomiimia, muistipeliä olympialaisten pictogrammeilla (lajimerkeillä), piirtämistä ja matemaattista liikuntaa. Vauhtia riitti, kun pienimmät pojat pääsivät vauhtiin ja pelaamaan jalkapalloa koulumme takapihaterassilla. Aamulla hankkimamme jalkapallot katosivat vieressä kulkevan olympiabulevardin ihmisvilinään, kun nuoret brasilialaiset pelaajanalut pääsivät esittelemään potkutaitojaan.

Päivä oli työntäyteinen ja kiireinen, mutta antoisa. Yksi taitavista oppilaistamme koosti kaksi hienoa videota, jotka hän englantia ja portugalia taitavana tekstitti englanniksi. Lapset tuntuvat viihtyvän koulussamme, yhden pojan äiti kertoi, että heillä olisi ollut liput olympiakatsomoon, mutta lapsi halusi mieluummin tulla kouluumme. Siinä meille ehkä tärkein kiitos ja palaute!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti