maanantai 15. elokuuta 2016


Petri-opettajan terkut Riosta!

Nyt on sopiva hetki istua sängylle ja miettiä mitä olen kokenut ja saanut tällä ikimuistoisella kisamatkalla tähän asti. Täällä vuorokausi on vaihtunut jo tiistaille.

Olympiakisojen tavoitteena on koota kansakuntia yhteen, niin urheilijoita kuin heidän kannattajiaan. Se on mahdollista ainoastaan viiden renkaan kisoissa.

Brasilialaiset ovat ystävällistä ja auttavaista kansaa. Suomesta pidetään ja Suomi saa kannustusta aina missä liikumme. Olemme kohdanneet monia kuvaajia, jotka haluavat ikuistaa juuri meidät. Yhden kuvaajan kohdalla olimme 50. kansakunta, joka tallentui hänen kameraansa. Kaikkialla on iloista joukkoa joka vaeltaa suorituspaikalta toiselle. Metro toimii todella hyvin ja olympiastadion tyhjeni tänäänkin nopeasti.

Minun osaltani päivä huippuhetki oli yleisurheilukatsomossa, jossa Oskari juoksi uuden Suomen ennätyksen 400m aidoissa. Urheilijalta ei voi vaatia enempää, mutta oli selvästi havaittavissa, että nälkää seuraavaan juoksuun vielä riittää. Yllättävää kisajärjestäjien osalta oli, ettei sisäänpääsylippuja kontrolloitu kuin portilla ja saimme istua aivan juoksuradan läheisyydessä. Ja voitte uskoa, että ääni on käheänä.

Rion kisoissa pyörii tuhansia toimittajia. Yle tuottaa ammattitaidolla 24 tuntia lähetystä. On hienoa, että huippu-urheilun lisäksi he arvostavat kasvatustyötä Finnish PopUp School sai vierailla lähetyksessä. Finnish PopUp Schoolin "isä" Harri Hollo ja rehtori Salla Leinonen kertoivat koulumme toimintaperiaatteista.

Ensimmäistä kertaa olympialaisten historiassa Riosta löytyy Finland house. Ensimmäisenä viikonloppuna kävijöitä oli ollut todella paljon. Upea talo loistavasti rakennettu konsepti luo myönteistä Suomikuvaa maailmalle.

Ilta päättyi kaatosateeseen.

Nyt kouluvuoden alussa myös kouluissa on hyvä järjestää omia olympialaisia Reilusti Rion hengessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti