maanantai 15. elokuuta 2016

Kristus-patsaalla















Tänään kävimme siellä, minne ilmeisesti suurin osa Rioon saapuvista matkustajista haluaa mennä eli Kristus-patsaalle. Onneksi olimme liikkeellä aikaisin, niin vältyimme isoimmilta ruuhkilta. Huikea kokemus, jota meillä oli mukana jakamassa myös Apilatien aapisesta ja lukukirjasta tutut hahmot Anni ja Masa.

Anni ja Masa aiheuttivat ihastusta patsaan juurella monissa. Brittiläinen mies innostui kyselemään kaveruksista enemmänkin ja halusi jopa Annin ja Masan kanssa samaan kuvaan.

Tapasimme patsaan juurella myös kaksi olympiakultamitalistia, joiden kanssa pääsimme yhteiskuvaan.




Palasimme lähtöpaikkaamme Largo di Machatolle kahdella pikkubussilla, jotka huristelivat kiemuraista tietä alaspäin melko reipasta vauhtia. Väistämättä tuli mieleen televisiosta koti-Suomessa katsotut olympialaisten pyöräilyonnettomuudet. Kisassa ikävän hyvin korostuneet betonikourut olivat tämänkin tien laidoissa, vaikkakaan kyse ei ollut samasta tiestä. Perille päästiin ehjinä ja taas yhtä kokemusta rikkaampina. Lipunmyyntijono oli venynyt aamusta moninkertaiseksi. Kiittelimme itseämme aikaisesta aamulähdöstä ja ryhdyimme etsimään lounaspaikkaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti